Volgers

zondag 31 juli 2016

Poison Ivy

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,

Het is vandaag zondag en dat betekent dat het weekend weer bijna is afgelopen. Nog 1 hele dag om heerlijk te kleuren. Ik heb natuurlijk niet stil gezeten en heb weer een geweldige Mitch Foust gevonden om te kleuren. Zoals jullie weten ben ik hier een beetje aan verslaafd. 

Hij heeft zoveel mooie afbeeldingen dat het af en toe best moeilijk is om er 1 te kiezen. Nu wilde ik iets met natuur, dus kwam ik uit bij Poison Ivy. Het is al een wat oudere afbeelding van hem, maar hij blijft geweldig hihi.


Ik heb een beetje zitten stoeien met de kleuren die ik wilde gebruiken. De huid was zo gekozen, want ik heb natuurlijk mijn favoriete combinatie de E0000-E000-E00-E11-E13. Voor de blaadjes heb ik mijn Copic Kleuren boek tevoorschijn gehaald. Hier zit namelijk ook een gedeelte natuur in. Hier kan staan allerlei verschillende bladkleuren in. Van herfst rood tot mosgroen hihi. Altijd handig om bij de hand te hebben vind ik.



Nu kwam alleen de vraag, wat te doen met het haar... Ik heb eens gek gedaan en een kleur gepakt die je normaal gesproken gebruikt om een herfst tafereel te maken. Een beetje roodbruin zeg maar. Ik moet zeggen het is toch wel een mooi geheel geworden, kijk zelf maar.


En ik denk dat ik hem maar weer in een lijstje aan de muur ga hangen hihi, alhoewel die nu best wel vol begint te raken... Dus wie weet leg ik wel een soort portfolio aan, zodat ik alle mooie platen bij elkaar kan houden.

Ik hoop dat jullie een heerlijk weekend hebben gehad en wens jullie nog een prettige zondag toe. Tot de volgende keer maar weer.


dinsdag 26 juli 2016

40!

Hallo lieve volgers en bezoekers,

Het weekend is weer achter de rug en de werkweek is weer begonnen. Vandaag heb ik voor jullie een kaartje dat ik heb gemaakt voor mijn man. Nou ja kaartje, het is eerder een projectje. Hij is helemaal weg van haaien en met deze stempel is het natuurlijk niet moeilijk iets leuks te maken. De stempel opzich is al leuk ^.^


De vissekom heb ik gemaakt met het leuke stencil van Dutch Doobadoo. Ik had hem al een tijdje liggen en had ineens een ingeving. Met deze leuke stempel van C.C Design is het een leuk geheel geworden. 


Ook de cijfers in de vissenkom zijn met een stencil van Dutch Doobadoo gemaakt. Om hem een beetje echt te maken heb ik mica gebruikt om de haai te laten zweven en als voorkant ook een stukje gesneden. Is nog best wel lastig hihi.


De schelpen/zeester op de voorgrond zijn ook stempels. Deze zijn van Stampendous! Ook heel erg leuk om onderwater thema's mee te creëren.


De haai en de schelpen/zeester heb ik natuurlijk ingekleurd met mijn Copics. Ik heb geprobeerd er een witte haai van te maken hihi. En is het een beetje gelukt denken jullie?
Omdat de haai een beetje saai is, heb ik ervoor gekozen om de zwemband lekkere felle kleurtjes te geven. Dan springt ie er toch een beetje uit.

De kleurtjes die ik heb gebruikt zijn:
Haai: C00-C1-C3-C5-C7-R27-B00-100
Zwemband: G14-G07-YR04-YR07-YR09
Schelpen/zeester van links naar rechts: YR14-YR16-YR18 + BG000-BG01-BG02-BG07-BG09 + R000-R11-R12-R20-R22-R24.

Voor degene die van vakantie hebben geniet ervan en voor de mensen (zoals ik) die nog een vakantie tegoed hebben, nog even volhouden, voor je het weet mag je ook even weg ^.^ Tot de volgende keer maar weer!!





zaterdag 23 juli 2016

Special Love

Hallo lieve volgers en bezoekers van mijn blog,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op mijn blog heb gepost. Ik ben natuurlijk wel bezig geweest en wil dit dan ook graag met jullie delen. De temperatuur is lekker zomers en dat betekent natuurlijk kleuren in de tuin. Dit vind ik nou het fijne van Copic Markers, het maakt niet uit hoe warm of koud het is, je kan altijd lekker kleuren. Maar het begint nu eindelijk een beetje op zomer te lijken, vinden jullie ook niet?



Maar dan nu over het kaartje dat ik voor jullie heb gemaakt. Het is er dit keer eentje geworden met een bloem erop van Studio Light "Sweet Romance". Het was alweer een tijdje geleden dat ik een bloem had gekleurd en was het wel een beetje verleerd hoor ^.^ De laatste tijd is het vooral dieren en mensen geweest, dus dan maar weer de uitdaging voor wat anders. Je moet immers af en toe even afwisselen vind ik.


Het mooie van bloemen vind ik altijd dat je lekker veel schaduw plekjes hebt en aan kan brengen. Een blad is immers nooit helemaal glad. Als ik de mogelijkheid heb, werk ik altijd stukje voor stukje, in dit geval dus blaadje voor blaadje. Je bent dan wel wat langer bezig, maar dat geeft niet toch? ^.^
Ik ben begonnen met het aanbrengen van de lichtste kleur om een ondergrondje te creëren zodat het blenden wat makkelijker gaat. Om de schaduwen in de bloem wat dieper te krijgen heb ik met C6 nog wat extra schaduw aangebracht. Soms helpt dat om een afbeelding wat meer tot leven te laten komen en om er meer diepte in te creëren.
Het achtergrondpapier en de labels komen uit mijn grote toverdoos met papierrestjes. Ik vind het altijd zonde om papier weg te gooien, als het niet te klein is. Dus heb ik een oude schoenendoos waar ik mijn restjes papier in bewaar.



De bloemetjes die ik heb gebruikt zijn van Wild Orchid Craft. Geeft ook soms net iets extra's op je kaart. Het was wel leuk om weer eens iets op mijn kaart te plakken. De laatste tijd zijn het bij mij vooral een beetje CAS kaarten geweest, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik bijna nergens meer bij kon of niet meer wist waar het lag hihi. Soms is het wel handig om een beetje de ruimen in de hobbykamer. Je komt altijd weer dingetjes tegen dat je denkt, goh wist niet dat ik dat had ^.^


De kleurtjes die ik heb gebruikt om de bloem in te kleuren zijn:
Bloem: B12-B14-B39-C6
Blad: YG93-YG95-YG97-YG99
Bloemhart: YR02-YR04-YR18

Dan wens ik jullie bij deze nog een heel fijn weekend toe en tot de volgende keer maar weer!! Ik ga me klaar maken voor de Copic cursussen van vandaag en morgen lekker ontspannen kleuren ^.^